Rusza nowy program muzyczny Halo Muzyka
„Halo Muzyka” - to tytuł nowego programu muzycznego, którego pierwszy odcinek pojawi się w sieci 15 października. Występy na żywo, wywiady z artystami – a wszystko w malowniczych plenerach Jury Krakowsko – Częstochowskiej. Gościem inauguracyjnego odcinka będzie legnicki zespół Kminek.
2019-10-12, 19:29

Pomysł na zrealizowanie muzycznego formatu chodził za mną od dłuższego czasu. Chciałem żeby było niebanalnie, żebyśmy wyszli z muzyką ze studia, z sali koncertowej, czy z klubu – mówi Tomasz Dziedzic, producent programu.

- Zobaczymy jaki będzie odzew na pierwszy odcinek, mamy ostatnio deficyt muzycznych programów w mediach, więc powinno być dobrze – dodaje.

Artyści zapraszani są do Kotowic – uroczego zakątka, położonego na Jurze Krakowsko – Częstochowskiej. Krótkie przedstawienie gościa, wywiad (prowadzony przez Michała Sadanowicza – producenta tras koncertowych i pasjonata muzyki),  występ na specjalnie przygotowanej scenie (100 procent na żywo)  - koncepcja prosta, ale takie właśnie było założenie – nie kombinować za dużo. - Do udziału w programie zapraszamy szeroki wachlarz wykonawców - tych, którzy może nie okupują ścianek, portali, czy gazet, ale tworzą wartościową muzykę, wartą pokazania szerszej publiczności, a także topowe gwiazdy – podkreśla Tomasz Dziedzic.

Widzowie pierwszego odcinka będą mieli okazję poznać twórczość zespołu Kminek. Trio z Legnicy (w rozszerzonym składzie koncertowym) zaprezentuje dwa utwory z najnowszego wydawnictwa – minialbumu „V5”. Klimatyczne piosenki Kminka prezentowane były między innymi na antenie radiowej „Trójki” w audycji Marka Niedźwieckiego oraz w telewizyjnej „Dwójce”, w programie „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”.

- Na planie programu czułam się jak w domu. Dlatego, że mieszkam niemal pod samym lasem. Śmiałam się, że ekipa filmowa mogła przyjechać do mnie i mielibyśmy praktycznie ten sam plener. Robota poszła bardzo sprawnie, do tego w sympatycznej, rodzinnej atmosferze – mówi Michalina Maruniak, wokalistka Kminka.

Format „Halo Muzyka” dostępny będzie na kanale YouTube oraz w WP Gwiazdy.