Wielka Majówka z Borowiczem na Soszowie
Sezon narciarski za nami, ale stacja narciarska Soszów w Wiśle nie zwalnia tempa. 3 maja ośrodek organizuje majówkę, której główną atrakcją będzie grillowanie z Adamem Borowiczem – gospodarzem popularnego programu TVP2 „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”. Nie zabraknie również atrakcji dla najmłodszych.
2019-04-23, 11:04

- Spotkania przy grillu to niemal nasza narodowa tradycja podczas majówki. Podczas piątkowej imprezy przygotuję szaszłyki z wątróbki drobiowej z jabłkiem i boczkiem. Oczywiście musi być kiełbasa, bo Ślązoki ją lubią, ale zostanie podana w niebanalny sposób. Trzecią potrawą będzie orzeźwiająca, egzotyczna sałatka – zapowiada Adam Borowicz.

Na antenie telewizyjnej Dwójki trwa właśnie drugi sezon jego kulinarno – podróżniczego programu. Adam zabiera widzów w różne zakątki Europy i odkrywa nowe potrawy i smaki, ale na każdym kroku podkreśla swoje śląskie korzenie. Jest dwukrotnym laureatem „Osobowości Roku”, przyznawanej przez Czytelników „Dziennika Zachodniego” - największej i najpopularniejszej gazety na Śląsku. Został doceniony w kategorii „Kultura” za promowanie śląskiej gwary.

Rodzinna fiesta w Wiśle – Soszowie rozpocznie się już o 11.00. Oprócz grillowania z gwiazdą, w programie również animacje dla dzieci. Przez cały czas czynny będzie także wyciąg kanapowy. Wstęp na imprezę jest wolny.

To pierwsza z cyklu wiosenno – letnich plenerowych imprez w tym ośrodku wypoczynkowym. - Zachęcamy do aktywnego wypoczynku w górach. Stacja otwiera się latem na miłośników dwóch kółek. Wyciąg będzie czynny, szlaki turystyczne wokół to prawdziwy raj dla rowerzystów – mówi Ewa Szalbot – kierownik Stacji Narciarskiej Soszów,

3 maja 2019
Stacja Narciarska Soszów - stacja pośrednia
godz. 11 - 16
Wstęp wolny
Wjazd i zjazd koleją: 18 zł / os , dzieci do lat 6 gratis.

27 kwietnia SN Soszów otwiera sezon letni. W wybrane dni oraz przez całe wakacje czynny będzie wyciąg krzesełkowy.
Pełny harmonogram dostępny jest na stronie www.soszow.pl

Patronat medialny nad wydarzeniem objęły: TVP3 Katowice oraz Radio Katowice.