Dzień Dziecka z Top Chefem na Soszowie w Wiśle
Po sukcesie majówkowego grillowania z Adamem Borowiczem, Stacja Narciarska Soszów zaprasza na kolejne kulinarne wydarzenie. Tym razem z okazji Dnia Dziecka. Jedną z atrakcji sobotniej imprezy będą warsztaty pieczenia pizzy, które poprowadzi Marcin Czubak – finalista popularnego programu telewizyjnego „Top Chef”.
2019-05-17, 09:57

- Chcemy, żeby stacja narciarska tętniła życiem nie tylko podczas sezonu zimowego. Stąd właśnie pomysły na takie wydarzenia. Zapraszamy do zabawy całe rodziny. Soszów to tylko godzina samochodem z Katowic! - mówi Tomasz Prandzioch, dyrektor Stacji Narciarskiej.

Podczas Dnia Dziecka będzie sporo pysznego jedzenia, ale organizatorzy zadbają również o coś dla ducha. - Będą różne ciekawe zajęcia dla najmłodszych. Włączymy się do akcji „Cała Polska czyta dzieciom”. Marcin też będzie czytał bajki dzieciom - uśmiecha się Tomasz Prandzioch.

Marcin Czubak to niebanalna i barwna postać w branży kulinarnej. Do zawodu trafił przypadkiem. Mieszkał wtedy z rodzicami w Szkocji. Chciał zostać trenerem piłki nożnej, ale na jego wymarzonym kierunku w collegu nie było wolnych miejsc. W przeciwieństwie do kierunku kształcącym przyszłych szefów kuchni... Szybko jednak wciągnął się w ten fach.

Pracował w pięciogwiazdkowych szkockich restauracjach. Reprezentował również ten kraj podczas prestiżowych zawodów Escoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie. Potem pojawiła się egzotyczna propozycja: etat nadwornego kucharza prezydenta Gabonu. Bez namysłu przyjął ofertę i przez dwa lata gotował dla głowy państwa i jego rodziny. A także dla jego gości, wśród których nie brakowało również gwiazd światowego sportu. Popularność w Polsce zyskał dzięki sukcesowi w kulinarnym show „Top Chef”.

Sobotnia impreza w Soszowie rozpocznie się o godzinie 10.00. Wstęp na imprezę jest wolny. Dzieci do 12 roku życia będą miały także w tym dniu bezpłatny wjazd i zjazd wyciągiem na stację narciarską.

1 czerwca 2019
godz. 10 - 17