La la Poland na żywo na Torwarze
La la Poland” to popularny serial komediowy emitowany na antenie telewizyjnej „Dwójki”. 19 października na warszawskim Torwarze będzie okazja, by zobaczyć jego estradową adaptację. Bilety już w sprzedaży.
2019-05-22, 08:00

Reżyserowany przez Wawrzyńca Kostrzewskiego – związanego na co dzień z Kabaretem Na Koniec Świata – serial "La la Poland” to próba innego spojrzenia na twórczość kabaretową. Bywa nazywany telewizyjną odpowiedzią na głośne „Ucho Prezesa”, zresztą w jego obsadzie znaleźli się aktorzy znani z tamtego formatu.

Ideą zarówno serialu, jak i estradowego show „La la Poland” jest absurdalna podróż po rzeczywistości, głównie polskiej, wraz z jej urokiem, grozą, głupotą, śmiesznością i powagą, z jej absurdami, w których autorzy dostrzegają niegasnące źródło inspiracji. Pomiędzy nienawiścią a miłością, wybieramy ironię i absurd.

W błyskawicznym tempie zdążymy pokłócić się przy tradycyjnym polskim stole, wejść na tajne zebrania rady pedagogicznej, odwiedzić rodzinę narzeczonej, poczuć oddech szefa w straszliwej korporacji, czy usiąść w poczekalni donikąd. Dotkniemy zarówno tradycji i nowoczesności, a także naszych ambicji, marzeń i powodów do dumy bo jak wiadomo, jesteśmy po prostu najlepsi, bo Polska to światowe mocarstwo. Naród, przeznaczony do szczególnych zadań, targany spiskami i wichrami historii.

Na scenie warszawskiego „Torwaru” zobaczymy między innymi: Izę Dąbrowską, Pawła Koślika, Sebastiana Stankiewicza, Olgę Sarzyńską, Wojciecha Solarza, Roberta Majewskiego i Michalinę Sosnę.

Początek imprezy o 18.30. Bilety w sprzedaży na https://www.ebilet.pl/widowiska/kabarety/la-la-poland/?partner=wagart

La La Poland Show
19 października 2019